12 oct 2019

MUSICATION

Fantàstic canal de youtube amb cançons per a boomwackers i campanetes. Allà anem!! #nousrecursos #metolologiesactives

1 oct 2019

TERTÚLIES MUSICALS DIALÒGIQUES

Noves metodologies. Metodologies actives. Activitats d'èxit.

Aquest curs l'alumnat de 4t enceta  una nova activitat des de l'àrea de Música.

Són les anomenades TERTÚLIES MUSICALS DIALÒGIQUES


La músia és el llenguatge universal, i, per tant, afavoreix la comunicación de sentiments, idees, vivències, realitats, somnis,... En les tertúlies musicals, a partir del diàleg igualitari, s'escolta i es parla de música clàssica, intercanviant emocions, idees i aprenentatges.


 Bases metodològiques:
Segons la concepció dialógica de l'aprenentatge, per aprendre les persones necessitem situacions d'interacció. A partir del diàleg, transformem les relacions, el nostre entorn i el nostre coneixement. "El aprendizaje dialógico se produce en interacciones que aumentan el aprendizaje instrumental, favorecen la creación de sentido personal y social, están guiadas por principios solidarios y en las que la igualdad y la diferencia son valores compatibles y mutuamente enriquecedores".  (En Aubert, A.; Flecha, A.; García, C.; Flecha, R.; Racionero, S. (2008).Aprendizaje Dialógico en la Sociedad de la información. Barcelona: Hipatia

(Més informació sobre les TMD la web http://utopiadream.info/ca/)

Aquesta activitat està catalogada com ACTIVITAT D'ÈXIT.

  Organització:

Durant aquest curs, aquestes tertúlies les hem denominades:

#tertúliesmusicalsenfemení

Les obres escollides  són interpretades, composades i/o dirigides per dones. L'alumnat de 4t escoltarà, parlarà, opinarà i aprendrà al voltant de figures retllevants de la música "en femení".

El primer pas a seguir és escoltar el fragment seleccionat a casa, en família, i pensar algun comentari, alguna impressió, alguna emoció, alguna pregunta que després compartirem en la tertúlia.
En la sessió a l'aula, realitzarem una breu introducció, s'obrirà un torn de paraula, on el moderador/a anirà apuntant les persones que demanen torn de paraula, i a partir de cada intervenció es crearà un diàleg. Podem comentar tot allò que hem pensat al llarg de la setmana: coses que ens han agradat de la peça, els instruments, el tema, sentiments que ens han sorgit,... Una vegada recollida la informació, tornarem a escoltar la peça, fixant-nos en tot allò que han aportat companys i companyes.
En la següent sessió,  buscarem informació al voltant de la peça seleccionada, registrant les conclusions en el PORTFOLIO, dossier amb les dades recollides que anriem elaborant al llarg del curs.


És important el recolzament de la familia.Participeu des de casa!!

#tertúliesmusicalsenfemení   #novesmetodologies   #metodologiesactivtes #somCervantesmusical





12 abr 2019

Musiqueando 2019

11 d'abril, Musiqueando 2019, el dia assenyalat per a traure la música al carrer, els CEIPS Pou de la Muntanya, Cervantes i Montgó hem anat al Castell de Dénia, i hem realtizat el PRIMER ENCONTRE DE FLABIOLS @tracatrac.

Una gran experiència intercentres, amb molts bons resultats i que, de segur, repetirem!!  

#nosimportalamúsica #yoconEuterpe #bonespràctiques #somCervantes